www.ikzoekeenechtscheidingsadvocaat.nl

echtscheiding, alimentatie, omgangsregeling, gezag, pensioensrechten etc.

Gelderland


Zoek hier een advocaat bij u in de buurt:

Klik op de provincie!

Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Belgische advocaten




Handige links

* Orde van Advocaten

http://www.echtscheidingswijzer.nl



Websites van Vreemdelingenrecht.com:


http://www.vreemdelingenrecht.com
http://www.advocatenvreemdelingenrecht.nl
http://www.als-kennismigrant-naar-nederland.nl
http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.com
http://www.beautifulholland.eu
http://www.ikzoekeenarbeidsrechtadvocaat.nl
http://www.ikzoekeenechtscheidingsadvocaat.nl
en http://www.natuurkundebijlessen.nl






































-----------In ontwikkeling----------------

Meldt uw kantoor vast aan!



Informatie over personen- en familierecht

Scheiden kan op twee manieren: u kunt zelf in uw eentje een echtscheidingsprocedure starten bij de rechtbank maar u kunt dat ook met uw echtgenoot/echtgenote samen doen. Dat heeft dan een gezamelijk verzoek tot echtscheiding. U gaat dan eerst samen om de tafel zitten en maakt afspraken over het huis waarin u woont, de verdeling van uw spullen enn bijvoorbeeld uw pensioenrechten, wie er voor de kinderen gaat zorgen en of er alimentatie zal worden betaald. Deze afspraken worden dat in een echtscheidingsconvenant opgenomen. Dat is een contract tussen u beiden en door een advocaat tesamen met het gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding naar de rechtbank verstuurd.

Ook nadat mensen zijn gescheiden loopt het soms niet allemaal op rolletjes. Ex-en die geen alimentatie betalen of problemen rond de vraag wie wanneer met de kinderen op vakantie kan gaan. Ook dan kan bemiddeling of een advocaat nodig zijn.

Personen- en familierecht is veel breder als alleen echtscheidingen en de nasleep daarvan. Het kan ook gaan over het erkennen van kinderen,het gezag over kinderen, weggelopen kinderen enzovoort. Zaken als erfenissen en huwelijksvoorwaarden vallen onder het werkgebied van een notaris.

De wet

Burgerlijk Wetboek boek 1 Personen- en familierecht

Scheiden

Alles over scheiden op de website van Postbus 51:
klik hier

Brochure: U gaat scheiden
In deze brochure vindt u informatie over de regels die in de wet staan over echtscheiding, scheiding van tafel en bed en ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed. In Nederland kunt u scheiden als uw huwelijk duurzaam ontwricht is. Er is sprake van duurzame ontwrichting, als de verhouding binnen het huwelijk zo moeilijk is geworden, dat het eigenlijk niet mogelijk is om nog langer bij elkaar te blijven.
Downloaden? Klik hier

Boek Internationaal echtscheidingsrecht. Lees hier op Google Books.

Alimentatie

Alles over alimentatie op de website van Postbus 51:
klik hier

Boekje: Alimentatie
In deze brochure vindt u informatie over de onderhoudsplicht van ex-echtgenoten en ex-geregistreerde partners en van (stief)ouders voor hun kinderen tot 21 jaar. Alimentatie is een bijdrage in de kosten van levensonderhoud. Het gaat om een geldbedrag dat u regelmatig krijgt of moet betalen. U kunt alimentatie krijgen als u niet (helemaal) in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. U moet alimentatie betalen als u die verplichting hebt tegenover iemand die niet in haar of zijn eigen levensonderhoud kan voorzien, omdat zij of hij niet genoeg of helemaal geen inkomsten heeft.
Gratis downloaden van de site van Postbus 51? Klik hier.

Kinderen

Alles over scheiden en kinderen op de website van Postbus 51:
klik hier

Boekje: Gezag, omgang en informatie
In de brochure worden enkele begrippen toegelicht: gezag, ouders en niet-ouders en de verschillende vormen van gezag. Ook worden de verschillende vormen van gezag behandeld: ouderlijk gezag, gezamenlijk gezag en (gezamenlijke) voogdij. Bij elke vorm van gezag komen de volgende vragen aan bod: wat houdt het gezag in, wat zijn de voorwaarden om gezag uit te oefenen, wanneer en op welke manier kan er een einde komen aan het gezag, wat gebeurt er bij overlijden?
Downloaden? Klik hier

"Personen- en familierecht" geredigeerd door M.J.C. Koens, A.P.M.J. Vonken - 2008 - op Google Books: klik hier



webmaster@vreemdelingenrecht.com








© mevrouw mr. M.W.W. Raspe. Het is verboden om ongevraagd en zonder voorafgaande toestemming de inhoud van deze website te kopiëren dan wel (deels) over te nemen. Wilt u gebruik maken van onze gegevens neem dan contact op met de webmaster. Wij helpen u graag.